blog-3838-b.jpg

 

NEDEN KOŞU DİRİLLERİ

 

Tüm sporların temeli olarak kabul edilen atletizm  branşına özgü koşu dirilleri ile motor becerilerimizi geliştirerek performansımızı arttırabiliriz. Koşu dirilleriyle çalışmak , değişen hareket düzlemlerinde hareketi teşvik ederek; formunuzu, gücünüzü, verimliliğinizi ve genel atletizminizi geliştirmeye yardımcı olur. Verimli bir şekilde çalışmak ve yaralanmaları önlemek, doğru becerileri geliştirmek ve  spora yeni başlayanlar için önemli bir yoldur. Dirilleri sadece atletizm ile sınırlı tutmak yanlış olur. Bütün spor branşlarına özgü spesifik diriller vardır. Bu hareketler gerçek bir çalışma sırasında yapılması zor olan tekniğin önemli bileşenlerini vurgular.

 

KOŞU DİRİLLERİNİN FAYDALARI NELERDİR?

 

* Yetenek tekniğini uygulamak için kas hafızasını geliştirir.

* Daha verimli olmamıza yardımcı olmak için beynimiz ve vücudumuz arasındaki iletişimi geliştirir.

* Sadece kasları değil, güçlü ve hızlı koşma için gerekli olan belirli eklemleri de güçlendirir (ayak bileği gibi).

* Koordinasyonu ve çevikliği geliştirir.

* Denge ve propriyosepsiyonu geliştirir.

Bu faydalar doğrudan geliştirilmiş hıza dönüşür. Yani yapacağımız diriller koşu tekniğimizi ve becerilerimizi geliştirerek performansımıza büyük fayda sağlar.

 

DİRİLLERİ DAHİL EDİN!

 

Doğru ısınma protokolü dahilinde, bir müsabaka veya antrenman öncesi dirilleri ısınma bölümüne dahil ederek, kas ve eklemlerimizi zorlu müsabakalara en etkili şekilde hazırlayabiliriz. Performans olarak gerekli ihtiyaçlarınıza ulaşırken yapacağınız diriller, becerilerinizin gelişimini daha hızlı arttırır.

 

PLANLAMA

 

1-  Dinamik ısınma

2-  Diriller

3-  Müsabaka veya antrenman

 

Bu süreçte seçeceğiniz diriller kolaydan zora doğru olmalıdır. Basit hareketlerden başlayarak çalışmalara daha iyi adaptasyon sağlayıp gelişim sürecini hızlandırabiliriz. Basitten karmaşığa!

 

ÖRNEK DİRİLLER

İlk olarak başlangıç pozisyonundan, normal hızımızdan daha düşük olarak ters kol ters bacak metodu ile kol çekişi ve diz çekişi yaparak ilerliyoruz. Bu şekilde koşu tekniğimizi düzeltmeye yönelik bir çalışma yapmış oluruz. Ayrıca kol-bacak koordinasyonunu sağlarız.

 

Bir sağlık topu ve koşu engelleri yardımı ile yapacağımız bu dirilde hareket akışı bozulmamalıdır. Sağlık topu baş üstünde olacak şekilde engelleri birer birer yüksek diz çekerek geçiyoruz. Kalça mobilitesi ile beraber fule boyunu geliştirebiliriz.

 

DOiT ekibi olarak yaptığımız koşu dirilleri hakkındaki çalışmamızı YouTube kanalımızdan izleyebilirsiniz.

DOIT’DEN HABERDAR OL!

Doit hakkında son gelişmelere haberlere ve kampanyalara
bu alandan ulaşabilirsiniz.

+

Arama Yap

+