blog-3838-b.jpg

Hızlı ve Etkili Kas Geliştirme Yöntemi: BFR

hizli-ve-etkili-kas-gelistirme-yontemi-bfr-9315.jpg

"Blood Flow Restriction" yani "Kan Akımı Kısıtlaması" prensibine dayanan bir antrenman metodu olan BFR Training, özellikle son yıllarda üzerinde çok sayıda araştırma yapılmasıyla birlikte popüler fitness alanının da merak konusu olmuştur.

Devamını gör

ÇOCUKLARDA ÖÇB YARALANMASINA GÜNCEL YAKLAŞIM

cocuklarda-on-capraz-bag-yaralanmasina-guncel-yaklasim-3749.jpg

2018 Uluslararası Olimpiyat Komitesi, çocuklarda ön çapraz bağ (ACL) yaralanmalarının önlenmesi, sakatlanma tanısı ve tedavisiyle ile ilgili konsensüs bildirgesine göre ; çocuklarda ön çapraz bağ yaralanmalarının sayısı giderek artış göstermektedir. Çocuklardaki ön çapraz bağ yaralanmaları, ön çapraz bağ sakatlığı geçirmiş olan diğer popülasyonlardan daha önemli bir endişe oluşturmaktadır....

Devamını gör

OMURGA SAĞLIĞI İÇİN DOĞRU EGZERSİZ SEÇİMİ

omurga-sagligi-icin-dogru-egzersiz-secimi-2455.jpg

Hareketsiz yaşam, kişilerin postürel bozukluklar yaşamasına neden olmaktadır. Kişiler bu rahatsızlık verici durumu ortadan kaldırabilmek için bireysel antrenör veya online antrenman programlarından faydalanmak isterler. Bu yazıda değineceğimiz konu gerek antrenörle çalışırken gerekse online antrenman programı ile çalışırken bilinçli hareket edebilmektir.

Devamını gör

OMURGA EĞRİLİKLERİNDE (SKOLYOZ) KORSE KULLANIMI

omurga-egriliklerinde-skolyoz-korse-kullanimi-8791.jpeg

DOiT olarak, skolyoza olan yaklaşımımız hastanın eğitilmesi, skolyoza özel 3 boyutlu Schroth egzersizlerinin uygulanması, ev ödevlerinin düzenlenmesi ve hastanın ihtiyacı varsa korse kullanımına teşvik edilmesi yönündedir.

Devamını gör

Artritte İnanılmaz Ananas Etkisi

artrit´te-inanilmaz-ananas-etkisi-2518.png

Artrit; vücut tarafından üretilen, eklemlerde meydana gelen iltihabik bir durumdur. Ayak bileği, diz, el bileği vb. eklemlerin iltihaplanması ile birlikte şişme, sertleşmeye yol açan hastalıklar ve eklemlerde ağrı gibi durumlara neden olabilir. Ortaya çıktığı sebeplere göre çeşitlenen artrit hastalıkları, beraberinde ağrıya da neden olmaktadır. Ananas antiinflamatuar etkisi sayesinde bu ağrıl...

Devamını gör

Propriyosepsiyon ve Aktivite

propriyosepsiyon-ve-aktivite-8614.jpg

Propriyosepsiyon; kaslarda, tendonlarda, eklemlerde ve diğer dokularda bulunan mekanoreseptörler tarafından algılanan ‘’pozisyon/duruş/postür farkındalığı’’ olarak ifade edilebilir. Herhangi bir istemli/istemsiz hareket sırasında meydana gelen alt ve üst ekstremitelerdeki hızlı değişimlere vücut parçalarının uyum göstermesi gereklidir. Gerekli olan vücut duruşunun oluşturulmasını veya var ola...

Devamını gör

ÇAĞIMIZIN PROBLEMİ :OBEZİTE

cagimizin-hastaligi-obezite-4174.jpg

Obezite, günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkelerde yaşanan en önemli sorunlardan birisidir. Modern yaşam tarzının yaygınlaşması ve buna paralel olarak teknoloji dünyasındaki gelişmeler yaşamımızı kolaylaştırmış fakat gün içerisindeki hareketliliğimizi önemli ölçüde kısıtlamıştır. Bu sebeple son yıllarda yayınlanan çalışmalarda obezite, risk grubu problemler arasında üst sıralarda yer al...

Devamını gör

OMUZ PROBLEMLERİ SERİSİ -3- “DONUK OMUZ”

omuz-sagligi-serisi-3-donuk-omuz-adeziv-kapsulit-4919.jpg

Donuk omuz; omuz ekleminde ağrı ve hareket kısıtlılığı ile karakterize bir durumdur. Omuzu çevreleyen eklem kapsülü kalınlaşır, inflamasyon oluşur, adezyonlar meydana gelir ve eklem sıvısı azalır. Bu da beraberinde hareket kısıtlılığını ve ağrıyı getirir.

Devamını gör

Tamir Öncesi Ön Çapraz Bağ Yaklaşımları

ameliyat-oncesi-on-capraz-bag-rehabilitasyonu-7437.jpeg

Ön çapraz tamiri hem zihinsel hem de fiziksel olarak hazırlık gerektiren yorucu, zor ve uzun bir süreçtir. Oluşan doku hasarını onarmak ve yapısal düzenleme yapmak üzere vücudunuz planlı olarak bir travmaya uğrar. Tamir sonrası iyileşme sürecinde tamire bağlı olarak huzursuzluk,sıvı birikimi ve kısıtlılıklar ile psikolojik, mental ve fizyolojik açılardan mücadele edilmesi gereken uzun bir sür...

Devamını gör

DEADLIFT

deadlift-733.jpg

Deadlift çeşitli antrenman ortamlarında gerçekleştirilen çok eklemli bir direnç egzersizidir. Çok kullanılan ve bilinen bir egzersiz olmasının yanı sıra, bilinçli yapılmadığı takdirde sakatlık oluşuna neden olabilir. DOiT’in spor fizyoterapistlerinin gözlem, deneyim ve katkıları ile bu hafta, bir fizyoterapist gözünden deadlift egzersizini ele alacağız.

Devamını gör

ANTRENMAN ÖNCESİ ISINMA (ANTRENMANA HAZIRLIK)

antrenman-oncesi-isinma-antrenmana-hazirlik-7695.jpg

Son yıllarda antrenman öncesi ısınma; zihinsel hazırlık, fiziksel hazır olma durumu, sakatlık önleme ve performans artışı sağlamak amacıyla kullanılmaktadır. İyi tasarlanmış bir ısınma; kan akışını, kas sıcaklığını, core (merkez) bölgesi aktivasyonunu arttırabilir ve bağ dokusu üzerinde olumlu bir şekilde etkili olabilir.

Devamını gör

GTOS TERAPİSTİNİZİ SEÇERKEN NELERE DİKKAT ETMELİSİNİZ?

gtos-terapistinizi-secerken-nelere-dikkat-etmelisiniz-3321.jpg

GTOS Uygulaması, özellikle klasik yöntemlerden sonuç alamayan, ameliyat için uygun olmayan veya ameliyat olmak istemeyen ve ağrılarından kurtulmak isteyen, bel fıtığı ve boyun fıtığı olan bireyler için alternatif bir yöntemdir. GTOS müdahalesinin kaç seans olacağı, kalıcılığı ve verimliliği; kişiden kişiye ve rahatsızlığın durumuna göre değişmekle birlikte, uygulamayı yapan kişi ile de doğru...

Devamını gör

OMUZ SAĞLIĞI SERİSİ -2- “OMUZ STABİLİTESİ’’

omuz-sagligi-serisi-2-omuz-stabilitesi-8153.jpg

Uzun süreli geçmeyen kronik omuz ağrınız varsa ya da bir omuz yaralanması yaşadıysanız, Doit’te varolan yaralanma riskleriniz de göz önünde bulundurularak ihtiyacınıza göre sizin için en doğru program hazırlanır ve uygulanır.

Devamını gör

OMURGA DEFORMİTELERİ – 2 SCHEUERMANN KİFOZU ve KAMBURLUK

omurga-deformiteleri-–-2-scheuermann-kifozu-ve-kamburluk-9905.jpg

DOiT’in omurga sağlığında uzman fizyoterapistleri ile çalışarak, omurga diziliminden kaynaklı ağrılarınızı azaltabilir, postür bozukluklarından dolayı oluşan kas kısalıklarınızın önüne geçebilir, doğru duruş için doğru egzersizlerle hayat kalitenizi artırabilirsiniz.

Devamını gör

DİYABETİK AYAK SAĞLIĞI

diyabetik-ayak-sagligi-7070.jpg

Diyabetik ayak risk faktörleri detaylıca belirlendiğinde önlenebilir bir komplikasyondur. DOiT fizyoterapistleri tarafından ücretsiz ayak taban ve yürüyüş analizi için kliniğimizi ziyaret edebilirsiniz.

Devamını gör

23456
DOIT’DEN HABERDAR OL!

Doit hakkında son gelişmelere haberlere ve kampanyalara
bu alandan ulaşabilirsiniz.

+

Arama Yap

+