blog-3838-b.jpg

OMUZ SAĞLIĞI SERİSİ -1- “OMUZ MOBİLİTESİ”

omuz-sagligi-serisi-1-omuz-mobilitesi-7499.jpg

Omuz, vücudumuzun en hareketli ve komplike eklemlerinden birisidir. Omuz ekleminde yaralanmayı önlemek, fonksiyonu ve performansı en üst düzeye çıkarmak için tam hareketlilik (mobilite) ile birlikte yeterli stabilite sağlanmalıdır.

Devamını gör

AMELİYATSIZ BEL VE BOYUN FITIĞI TEDAVİSİ: GTOS TERAPİ!

ameliyatsiz-bel-ve-boyun-fitigi-tedavisi-gtos-terapi!-4777.jpg

GTOS Terapi Yöntemi; kas iskelet sisteminin tüm yumuşak dokularında etkili olan bir basınç tedavi yöntemidir. Ağrıya neden olan faktörlerden biri olan kas spazmını kalıcı olarak çözer. Bu şekilde ağrı- spazm- ağrı döngüsünü kırarak bölgenin dolaşımının sağlıklı haline dönmesini ve vücudun kendini iyileştirmesine olanak sağlayan bir yöntemdir. Hastadan hastaya ve rahatsızlığın durumuna göre de...

Devamını gör

Ön Çapraz Bağ Yaklaşımları ve Spora Dönüş

on-capraz-bag-rehabilitasyonu-ve-spora-donus-4523.jpg

Ön Çapraz Bağ (ACL) yaklaşımları, dönme ve sıçrama hareketleri içeren sporlarda daha sık görülür. Bir problemden sonra özellikle ön çapraz bağ kopması sonrasında hastanın sorduğu en sık sorulardan biri: ‘Ne zaman spora geri dönebilirim?’ Ön çapraz bağ sorunu sonrası rekonstrüksiyon ile yaklaşım sürecine devam eden elit sporcuların öncelikli amacı problemden önceki fonksiyonel performansına ge...

Devamını gör

SPORCULARDA KASIK AĞRISI - “OSTEİTİS PUBİS SENDROMU”

sporcularda-kasik-agrisi-osteitis-pubis-sendromu-3143.jpg

Multidisipliner ekip anlayışıyla Fizyoterapist ve Spor Bilimci ekibimizin spora ve sporcuya özel planladığı tedavi, rehabilitasyon ve spora dönüş uygulamalarını bire bir olarak yüksek verimlilik ve memnuniyet ilkemizden ödün vermeksizin merkezimizde uyguluyoruz.

Devamını gör

Fasyal Fıtness

fasyal-fitness-1743.jpg

FASYAL FITNESS Antrenman alanında fasya için verilen değer son zamanlarda artmış olsa da, fasya üzerinde yapılan çalışmaların yeni olmadığının altını çizmeliyiz. Konnektif doku ağımız her zaman bizimle olmuştur; onu eğitmekten, germekten ve kendini tamir etme işine izin vermekten alıkoyamayız. Sorun şu ki; antrenörler ve fizyoterapistler başından beri tendonları, ligamanları ve bağlant...

Devamını gör

OMURGA BOZUKLUKLARI (SPİNAL DEFORMİTELER) -1- “SKOLYOZ”

omurga-bozukluklari-spinal-deformiteler-1-skolyoz-6952.jpg

Spinal deformiteler birçok anatomik ve fiziksel varyasyonlardan oluşabileceği için kompleks bir konudur. Omurga ve omurga probleminde deneyimli DOiT fizyoterapistlerine danışarak hayattaki duruşunuzu daha sağlam temellere dayandırabilirsiniz.

Devamını gör

AYAK BAŞPARMAK ÇIKINTISI (HALLUKS VALGUS/BUNYON DEFORMİTESİ)

ayak-basparmak-cikintisi-halluks-valgus-bunyon-deformitesi-1337.jpg

Halluks valgus; günümüzde gittikçe artan bir sıklıkla rastlanan, tedavi edilmediği takdirde hastanın günlük aktivitelerini ileri derecede kısıtlayan, ayağın estetik görünümünü bozan, ağrılı ve akut bir ayak başparmağı hastalığıdır.

Devamını gör

Sporcularda Vagus Uygulaması

sporcularda-vagus-terapi-3969.jpg

DOiT olarak rehabilitasyon çalışmaları/performans antrenmanları süreçlerinde Yrd. Doç. Dr. Ali Veysel Özden hocamızın geliştirdiği kulaklık sayesinde Vagus Terapi uygulamaktayız. Vagus Terapi desteğiyle; sporcuların toparlanma sürelerini kısaltmakta, fizyolojik yeterliliklerini artırmakta, mental ve bedensel zindelik oluşturmakta, uyku problemlerine destek olmakta, kardiyak yeterlilik seviyel...

Devamını gör

SPORCU DOSTU KARBONHİDRATLAR

sporcu-dostu-karbonhidratlar-8208.jpeg

Spor performansında göz ardı edilen ve tüketilmeyen karbonhidratlar, kas glikojen depomuzun hammaddesini oluşturmaktadır. İhtiyacınızdan fazla protein tükettiğinizde; karaciğer ve böbrek fonksiyon bozulmasına sebep olduğunuzu unutmayın! Sağlığımızı iyileştirmek amacıyla başladığınız sporun yön değiştirmesine izin vermeyin!!

Devamını gör

BEL PROBLEMLERİNDE KALÇA HAREKETLİLİĞİNİN ÖNEMİ

bel-agrilarinda-kalca-hareketliliginin-onemi-3894.jpg

Çağın en tehlikeli hastalığı olan hareketsizlik toplumumuzuda büyük ölçüde etkilemiştir. DOiT ekibi olarak; sıkça karşılaştığımız omurga ve bel ağrıları, fizyoterapist gözlem ve testleri, antenör düzeltici egzersiz yaklaşımları ile konforlu yaşama olanak sağlamaktadır. Hareketsizlik en tehlikeli hastalıktır!

Devamını gör

SIRT MOBİLİTESİ NEDEN ÖNEMLİDİR?

sirt-mobilitesi-neden-onemlidir-7858.jpg

Günümüzde sırt mobilite kısıtlılığı sık karşılaştığımız bir durumdur. Gerek cep telefonuyla gerekse ofiste masada geçirilen zamanın artmasıyla beraber vücudumuz fleksiyon (bükülme) postürüne adapte olmuştur. Peki bu durumun boyun, sırt ve omuz ağrılarının oluşmasına neden olduğunu biliyor muydunuz?

Devamını gör

Bel ve Boyun Problemlerinde Püf Noktalar

bel-ve-boyun-agrilarina-ilac-bilgiler-3493.jpg

DOiT Sporcu Sağlığı ve Performans Merkezi´ne sağlık için egzersiz yapmaya gelen her bir üyemize statik ve dinamik postürel değerlendirmeleri yapılmaktadır. Bu değerlendirmelerden sonra kişinin ihtiyacına uygun egzersiz programları, özellikle ofiste çalışırken oluşan kas dengesizliklerine gidermeye yönelik özel egzersiz programları hazırlanmaktadır. Masa başında çalışırken olması gereken ideal...

Devamını gör

Çocuklarda Dizde Görülen Büyüme Ağrılarına Dikkat! (OSGOOD SCHLATTER)

cocuklarda-dizde-gorulen-buyume-agrilarina-dikkat!-3147.jpg

DOiT, çocuklarda ve ergenlerde farkındalık oluşturmak adına ortaokul ve lise çağındaki çocuklarda ayak basış ve yürüme analizi ölçüm projesi başlattı. Proje kapsamında ortaokul ve liselere DOiT fizyoterapistleri tarafından FootBalance cihazı ile öğrencilerin taban ve yürüyüş analizlerini gerçekleştiriyoruz. Ölçüm ve analiz projesinde çocuklarımızın var olan ya da olabilecek yaralanma risk fak...

Devamını gör

ÇOCUKLARDA OMURGA EĞRİLİĞİNE DİKKAT!

cocuklarda-omurga-egriligine-dikkat!-998.jpg

Schroth tedavisinde amaç; skolyozu olan kişinin doğru bir şekilde yönlendirilmesi, omurga koreksiyonlarının yapılması (Schroth’a özel postür düzenlemeleri, asimetrik yüklenmenin azaltılması, günlük hayata adapte edilmesi), solunumun geliştirilmesi, ev programının oluşturulması ve kişinin kemik gelişimi de göz önüne alınarak skolyoza özel 3 boyutlu korselerin kullanılmasıdır.

Devamını gör

TURKISH GET UP (TÜRK KALKIŞI)

turkish-get-up-turk-kalkisi-1539.jpg

‘Türk Kalkışı’nın biyomekanik ve anatomik etkilerinden bahsetmeden gizli tarihine değinmek gerekir. Osmanlı Devleti, askerlerin çalışma programları deşifre edilmesin diye yazılı herhangi bir belge bulundurmamıştır. Rus subayların araştırmaları ve geçmişe yönelik tuttukları notlar bize ‘Türk Kalkışı’ hakkında az da olsa bilgi vermektedir.

Devamını gör

34567
DOIT’DEN HABERDAR OL!

Doit hakkında son gelişmelere haberlere ve kampanyalara
bu alandan ulaşabilirsiniz.

+

Arama Yap

+