blog-3838-b.jpg

DOĞRU NEFES, DOĞRU EGZERSİZ

dogru-nefes-dogru-egzersiz-9334.jpg

Nefes almak, akciğer içindeki bir çok parametrenin değişmesi ile gerçekleşir. Bunlar; akciğerin basıncı, hacmi ve havanın akışıdır. Bu parametrelerin değişmesi ile beraber akciğerin asıl görevi olan gaz değişimi ve mekanik havalandırma (ventilasyon) gerçekleşir

Devamını gör

Konforlu Yürüyüş ve Yürüyüş Aktiviteleri

saglikli-yuruyus-ve-yuruyus-aktiviteleri-9516.jpg

Yürümek basit, masrafsız, bir egzersiz olmasının yanısıra kilo vermenin, aktif ve sağlıklı hale gelmenin en kolay yollarından biridir. Bir egzersiz biçimi olarak önemsiz gibi görünse de her yaştan ve her yeterlilik seviyesinden kişinin rahatlıkla kısa veya uzun süreli yapabileceği en ideal egzersiz biçimidir.

Devamını gör

SQUAT VE BİLEK MOBİLİZASYONU İLİŞKİSİ

squat-ve-bilek-mobilizasyonu-iliskisi-8238.png

Bebeklik döneminden yetişkinlik dönemine kadar sürekli yaptığımız çömelme-kalkma hareketlerinin bütünü ‘’squat’’ tır. Gerek günlük hayatta gerekse spor salonları ve egzersizlerde en sık yaptığımız hareketlerin başında gelmektedir.

Devamını gör

EFEKTİF HAMSTRİNG ANTRENMANI

efektif-hamstring-antrenmani-8736.png

Hamstring kalça ve diz eklemlerinden geçen ve her iki eklemde de bağlantısı olan bir kas grubudur. Bu yüzden efektif bir hamsting antrenmanı yapmak istiyorsanız kalça dominant ve diz dominant egzersizler olmak üzere programlama yapmanız gerekmektedir. Sadece deadlift veya sadece lying hamstring curl istediğiniz sonuçları vermeyebilir.

Devamını gör

AYAK, AYAK SAĞLIĞI VE AYAKKABI KONUSUNA GİRİŞ

ayak-ayak-sagligi-ve-ayakkabi-konusuna-giris-3753.jpg

Bizim için her ne kadar basit olsa da yeryüzünde iki ayak üzerinde dik durabilen ve yürüyebilen tek canlılardır insanlar. Bunu yapabilen tek canlı olmamızda şüphesiz baş rol ayaklarımızındır. Ayaklarımız gündelik yaşamda sıradanlaşmış olduğu için dikkat etmediğimiz fakat mükemmel şekilde taşıyıcı ve şok emici işleviyle bizim her attığımız adımımızı konforlu hale getiren, zeminle temas halind...

Devamını gör

FOAM ROLLER VE MYOFASCİAL GEVŞEME

foam-roller-ve-myofascial-gevseme-7302.png

Fasya, bağ dokusu sisteminin insan vücuduna nüfuz eden yumuşak doku bileşenidir ve vücudun geniş çekme gücü iletim sisteminin bir parçasıdır. Foam roller, bir uygulayıcıdan ziyade birey tarafından gerçekleştirilen aktif miyofasyal gevşeme türüdür. Foam roller, araç yardımlı kendi kendine manuel terapi olarak tanımlanmaktadır.

Devamını gör

EKSANTRİK ANTRENMAN, GÜÇ KAZANIMINDA NEDEN ÖNEMLİDİR ?

eksantrik-antrenman-guc-kazaniminda-neden-onemlidir-4253.png

Son 10 yılda eksantrik antrenmanlara olan ilgi büyük ölçüde arttı. Eksrantik antrenman, egzersizin yalnızca indirme safhasını kullanan güç antrenmanıdır. Eksantik antrenman, konsantrik antrenman ile karşılaştırıldığında güç kazanımı konsantrik antrenmana göre daha fazladır.

Devamını gör

Bacak boyunuz eşit değilse, yürüyüşünüz de etkilenebilir!

bacak-boyunuz-esit-degilse-yuruyusunuz-de-etkilenebilir!-7991.jpg

Genellikle çoğumuzda 2 cm’den az da olsa bacak boyu eşitsizliği vardır. Bu eşitsizliğin duruşumuzda ve yürüyüşümüzde direk olarak etkisi olmasa da, uzun vadede vücudumuzun bu duruma karşı geliştirdiği kompansasyon mekanizmaları devreye girecektir.

Devamını gör

34567
DOIT’DEN HABERDAR OL!

Doit hakkında son gelişmelere haberlere ve kampanyalara
bu alandan ulaşabilirsiniz.

+

Arama Yap

+