blog-3838-b.jpg

SPORCULARDA SIVI TÜKETİMİNİN ÖNEMİ

sporcularda-sivi-tuketiminin-onemi-6628.jpg

60 dakikadan daha fazla süren egzersizde su mutlaka içilmelidir. Sporcular, egzersizden 15 dakika önce su tüketerek, hangi miktarda su tükettiklerinde kendilerini rahat hissettiklerini saptamalıdır. Toplam Sıvı Gereksinimi = Enerji Gereksinimi / 240

Devamını gör

Yüksek Ayak Bileği Yaralanmaları (Sindesmoz Eklem)

yuksek-ayak-bilegi-yaralanmalari-sindesmoz-eklem-865.jpg

DOiT Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde sindesmoz yaralanmalarının konservatif veya post-op dönem fizyoterapi ve rehabilitasyonu, profesyonel ve multidisipliner bir anlayışla dünyadaki en güncel uygulama yöntemlerini içerir.

Devamını gör

Ön Çapraz Bağ Tamiri Sonrası Uyuşukluk ve His Problemleri

acl-on-capraz-bag-rekonstruksiyon-cerrahisi-sonrasi-uyusukluk-ve-his-problemleri-5907.png

Ön çapraz bağ tamirleri dizde birçok anatomik yapının etkilenmesine neden olan büyük girişimlerdir. Tamirler uygulanırken bazı sorunlar da gelişebilmektedir. Sorunların en sık görülenleri; enfeksiyon, kronik ağrı, kronik ödem, hareket kaybı, genel dolaşım bozuklukları, çapraz bağın dize uyum sağlayamaması ve duyu problemleridir. Bu haftaki yazımızda ön çapraz bağ tamiri sonrası meydana gelen ...

Devamını gör

UNİLATERAL ANTRENMANLAR / ROTASYON STABİLİTESİ

unilateral-antrenmanlar-rotasyon-stabilitesi-1705.jpg

Rotasyon stabilitesi, vücudun aniden karşılaştığı dönme kuvvetlerini etkin bir şekilde iletmeye yardımcı olarak sizi yavaşlatan enerji açıklarını ortadan kaldırır. Ayrıca sprint,atış,salınım,tekmeleme ve çarpma işlemlerinde gerekli olan eksantrik, konsantrik ve izometrik dönme gücünü arttırır.

Devamını gör

NEDEN KİLO ALAMIYORUM?

neden-kilo-alamiyorum-6630.jpg

Eğer sizde “yiyorum yiyorum kilo alamıyorum” diyenlerdenseniz önce bu sorunun altında yatan nedeni bulmalıyız.. Doit Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde planlanan tedavi yöntemi ile kilo alma süreci, diyetisyen takibinde doğru ve sağlıklı bir şekilde işleyen sabır ve disiplin çerçevesinde yürütülen bir süreçtir.

Devamını gör

Stretching Neden Önemlidir?

stretching-neden-onemlidir-8997.jpeg

Stretching (esneme/germe) günlük yaşam kalitesini önemli ölçüde arttırır ve kişinin psikolojik açıdan kendini iyi hissetmesini sağlar. Yorucu günlük yaşam faaliyetleriniz ve yoğun çalışma temponuz nedeniyle kendinize vakit ayıramadığınız süreler içinde yapacağınız 15-20 dakikalık stretching ile bu yoğunluğun oluşturmuş olduğu gerginlikleri ve gerginliklerden doğan olumsuz etkileri en aza indi...

Devamını gör

Squat ve Diz Stabilizasyonu - 3

squat-ve-diz-stabilizasyonu-3-7061.jpg

Diz, temelde ayak bileği ve kalça eklemleri arasında menteşede tipi bir eklemdir. Squatta tam derinlik elde etmek için dizin hareketlerinde normal eklem açıklığına sahip olması gerekir. Çömelme sırasında uyluğun dış kısmında ve alt bacaktan bir çizgi çizdiğimizde ortaya çıkan açı ne kadar küçükse veya diz daha çok kapalı ise dizin bükülmesi da o kadar fazla olur.

Devamını gör

COPENHAGEN EGZERSİZİ VE KASIK YARALANMALARIYLA İLİŞKİSİ

copenhagen-egzersizi-ve-kasik-yaralanmalariyla-iliskisi-1569.jpg

Kasık yaralanmalarının müdahalesinde önemli noktalardan biri ise adduktörlerin kas grubunun kuvvetini arttırmaktır. Bu kazanım için Copenhagen egzersizi DOiT’te sık kullandığımız efektif egzersizlerden bir tanesidir.

Devamını gör

Siyatik

siyatik-1579.jpg

Halk arasında bilinen adı ile siyatik, vücudumuzda en geniş alana sahip olan bir sinir olmakla beraber bu sinirin geçtiği bölgelerde görülen ağrıya siyatik ağrısı (siyatalji) denir. Kalça ve arka bacağa vuran ağrı olarak tanımlanabilir. Siyatik ağrısının oluşması ise bir çok mekanizmaya bağlıdır. Bunlardan bazıları;

Devamını gör

Beslenme Yazı Serisi 1: Bedeninin Sesine Kulak Ver

beslenme-yazi-serisi-1-bedeninin-sesine-kulak-ver-7979.jpg

2 adim attığında nefesin kesiliyorsa, Uyandığında yorgun hissediyorsan, Aklında sürekli bir sonraki öğünün varsa, Duygu durum değişikliklerine bağlı yeme reflekslerin değişiyorsa, BEDENİN SANA SESLENİYOR. ONA KULAK VER!

Devamını gör

Squat ve Kalça Mobilizasyonu İlişkisi -2

squat-ve-kalca-mobilizasyonu-iliskisi-2-5371.jpg

Squat, en sık kullanılan egzersizlerden biridir. Spora ilgisi olan herkesin bu kadar sık kullandığı bir egzersiz her birey için aynı etkiye sahip olabilir mi? Maalesef bu soruya olumsuz cevap vermekteyiz. Cevaplarımız ise yazımızda yer alıyor...

Devamını gör

BOYUN AĞRILARINIZIN SEBEBİ LEVATOR SCAPULA OLABİLİR Mİ?

boyun-agrilarinizin-sebebi-levator-scapula-olabilir-mi-3312.jpg

Son dönemde omurga ağrılarında özellikle de boyun bölgesinde meydana gelen ağrılardaki artışlar birçok soruyu da beraberinde getirmeye başladı. Daha önce klasik fizik tedavi yöntemleriyle veya ilaç kullanımıyla azalan ağrılar artık bu yöntemlere cevap vermiyorsa; klasik tedavilerden kısa bir süre sonra şikayetler tekrar başlıyorsa problemin kaynağında levator scapula olabilir.

Devamını gör

Ön Çapraz Bağ Yaralanması Sonrası Yaklaşımlar

on-capraz-bag-yaralanmasi-sonrasi-rehabilitasyon-5840.jpg

Her yıl amatör sporcuların yaklaşık %3´ü ön çapraz bağ yaralanması geçirirken, elit sporcular için bu oran % 15’ten yüksektir. Ön çağraz bağ yaralanması sonrasında tedavi, hastaları bir çok yönden değerlendirerek konservatif ya da cerrahi tedavi sonrasında rehabilitasyon süreciyle devam eder. İnsanın yeniden modellenme süreci hakkında hala belirsizlik olduğu için rehabilitasyon protokolü, za...

Devamını gör

Kasık Fıtığı nedir ?

inguinal-herni-nedir-4144.jpeg

Kasık Fıtığı nedir ? Kasık fıtığı, temel olarak karın iç basıncının artması nedeniyle iç organ ve/veya dokuların olması gereken doğal duruşlarının değişerek karın zarındaki zayıf bölgelerden geçerek kasık bölgesine doğru taşma yapması şeklinde tanımlanabilir.

Devamını gör

AYAK KONFORU SERİSİ 2: DÜZ TABANLIK

ayak-sagligi-serisi-2-pes-planus-duz-tabanlik-6903.jpg

Tüm yaşlarda yürüme bozukluklarına ve vücut diziliminde sapmalara neden olan düz tabanlık önemli bir sorundur. Bu bozukluk yürüme dengesizliğinin yanısıra ayak, baldır ve bel ağrılarına neden olabilmekte; dolayısıyla, spor yapma, uzun sure ayakta kalma ve yürüme gibi günlük aktiviteleri olumsuz yönde etkilemektedir.

Devamını gör

34567
DOIT’DEN HABERDAR OL!

Doit hakkında son gelişmelere haberlere ve kampanyalara
bu alandan ulaşabilirsiniz.

+

Arama Yap

+