blog-3838-b.jpg

KİREÇLENME ve EKLEM KORUMA TEKNİKLERİ

osteoartrit-ve-eklem-koruma-teknikleri-7085.jpg

Osteoartrit (OA) ağrı, sertlik, eklem efüzyonu ve şişlik, eklem instabilitesi ve periartiküler kas zayıflığı ve atrofi ile seyreden fiziksel fonksiyonlarda bozulma ve yaşam kalitesinde azalmaya neden olan kronik bir eklem problemidir. Eklem koruma teknikleri OA’lı hastalar için kullanılan teknik ve araç gereçlerle eklem üzerindeki mekanik stresleri azaltmak, eklem çevresindeki şokları absorbe...

Devamını gör

Skolyozda 3 Boyutlu Schroth Tedavisi

skolyozda-3-boyutlu-soth-tedavisi-7465.jpeg

Skolyoz; omurga eğriliği olarak adlandırılır. Eğri genellikle "S" - veya "C" şeklindedir. Omurlar öne-arkaya, sağa-sola ve kendi eksenleri etrafında olmak üzere 3 eksende yer değiştirirler. Omurgadaki bu 3 boyutlu değişiklik; kas kuvvetsizliğini, postür bozukluğunu ve en önemlisi de solunum problemlerini (akciğer kapasitesinin azalması, solunum yetmezliği vb.) beraberinde getirir.

Devamını gör

ANKİLOZAN SPONDİLİT VE TEDAVİLERİ

ankilozan-spondilit-ve-tedavileri-4766.jpg

Anklilozan spondilit sebebi tam olarak bilinmeyen kronik, iltihabik ve ilerleyici romatizmal bir hastalıktır. Omurganın özellikle bazı eklemlerini tutmakla birlikte tüm omurga üzerinde etki gösteren, aynı zamanda omuz diz gibi büyük eklemleri de tutan bir hastalıktır.

Devamını gör

INJURY PREVENTION / SAKATLIK ÖNLEYİCİ PROGRAMLARIN ÖNEMİ

injury-prevention-sakatlik-onleyici-programlarin-onemi-5131.png

Spor, sağlıklı yaşamın en önemli komponentlerinden birisidir. Tüm spor branşları göz önünde bulundurulduğunda aktiviteyi gerçekleştirirken sedanter bir insana göre yaralanma riski önemli ölçüde artmaktadır. Bu durumu minimize etmek için “Injury Prevention/ Sakatlık Önleyici” programlar düzenli ve doğru zamanda uygulandığında bizlere önemli ölçüde fayda sağlayacaktır.

Devamını gör

FASYA NEDİR?

fasya-nedir-7655.png

Vücudumuzu bir greyfurt olarak düşünürsek dış kabuğuna cildimiz, greyfurtun içi ile kabuğu arasında kalan beyaz tabakaya da fasya diyebiliriz. Kısaca fasya; vücudun bağ dokusudur.

Devamını gör

Torasik Mobilite

torasik-mobilite-7663.jpg

Torasik omurga, boynunuz ile belin alt kısmı arasındaki omur bölgesinin orta bölümüdür. 12 torakal omurgadan (T1-T12) ve göğüs kafesinden oluşur.. Gövdeyi dik tutmaya yardımcı olur ve göğüsteki hayati organları korur.

Devamını gör

HAREKETSİZ YAŞAMIN İNSAN SAĞLIĞI ÜZERİNE ETKİLERİ

hareketsiz-yasamin-insan-sagligi-uzerine-etkileri-47.jpg

Hareketsizlik ölüme neden olan risk faktörleri arasında 4.sırada. Dünya Sağlık Örgütü raporlarına göre hareketsizlik birçok ülkede hızlı bir şekilde yaygınlaşıyor ve kanser, kalp-damar hastalıkları, obezite, tip2 diyabet, kemik erimesi gibi birçok hastalığın artışına neden oluyor. Bilimsel veriler hareketsizliğin tüm dünyada ölüme neden olan risk faktörleri arasında 4.sırada olduğunu gösteriy...

Devamını gör

Omuzda Subakromiyal Sıkışma Sendromu Nedir?

omuzda-subakromiyal-sikisma-sendromu-nedir-5457.jpg

Subakromiyal Sıkışma Sendromu; omuza aşırı yüklenme, uygun olmayan antrenman veya çalışma pozisyonu ile tekrarlayan mikrotravmalar sonucu subakromiyal alanın daralmasıyla, kolun özellikle elevasyonunda ortaya çıkan ağrılı ark ile karakterizedir.

Devamını gör

MENİSKÜS 1 - MENİSKÜS NEDİR?

meniskus-1-meniskus-nedir-9044.jpg

Halk arasında bu yapıyı ilgilendiren sorunları tanımlarken ya da aktarırken yanlış kullanım nedeniyle ‘’menisküs’’ tabiri bir diz rahatsızlığı olarak algılanmaktadır. Genel kanının aksine ‘’menisküs’’ bir rahatsızlığın ismi değil diz eklemindeki temel yapılardan birisidir. Her iki diz ekleminde de iç ve dış menisküs olarak adlandırılan iki adet yapısı mevcuttur.

Devamını gör

KAS PROBLEMLERİ - 2

kas-yaralanmalari-2-8189.jpg

Bildiğimiz üzere kas problemleri hemen hemen tüm spor branşlarında en sık karşılaştığımız problemlerden birisi olmuştur. Gerek zaman kaybına neden olması gerekse müdahaleye harcanan maliyetlerin yüksek oluşu hem sporcuları hem de kulüpleri olumsuz yönde etkilemektedir. Son yıllarda bu olumsuz durumları minimize etmek amacıyla “Yaralanma Önleme“ çalışmaları üzerinde yoğunlaşılmaktadır.

Devamını gör

AŞİL TENDİNOPATİSİ NEDİR ?

asil-tendinopatisi-nedir-5322.jpg

Aşil tendonu, her ne kadar vücuttaki en kalın ve en sağlam yapıdaki tendon olsa da kanlanması nispeten kısıtlı kaynaklardan olmaktadır. Bu özellik Aşil Tendonu’nu, enflamatuvar patolojilere ve rüptürlere yatkın bir hale getirmektedir.

Devamını gör

Kalça Egzersizleri Hakkında Bilinmesi Gerekenler

kalca-egzersizleri-ve-kalca-egzersizleri-hakkinda-bilinmesi-gerekenler-1032.jpg

Squat, alt beden kuvvetini ve vücut fonksiyonelliğini geliştirmede son derece önemli bir harekettir. Ancak kalça egzersizlerinde en iyileri arıyorsak ilk sırada olmaması şaşırtıcı değildir. Siz değerli takipçilerimiz bu yazıyı okuyarak yapacağınız antrenman düzenlemelerinizden sonra farkı hissedeceksiniz.

Devamını gör

Takım Sporlarında Protein Tüketimin Önemi

takim-sporlarinda-protein-tuketimin-onemi-548.jpg

Protein; vücutta doku yapımı ve onarımı, kas hipertrofisi ve spor performansı için gerekli enzimlerin yapımında görev alan; toparlanma, onarım ve antrenman sezonu boyunca kas kütlesinin korunması için gerekli olan besin öğesidir. Takım sporcuları arasında müsabaka sırasındaki çarpışma ve vuruşmalara, vücuttaki sıyrılma, yara gibi durumlara bağlı olarak protein gereksiniminde artış meydana g...

Devamını gör

BOYUN DÜZLEŞMESİ

boyun-duzlesmesi-7997.jpg

Boyun omurlarının ‘C’ şeklinde normal anatomik pozisyonda olması gerekirken, bu pozisyonun çeşitli nedenlerden dolayı kaybedilmesine boyun düzleşmesi denir. Önüne geçilmezse denge kayıplarına, yürümede zorluğa ve konsantrasyon bozukluklarına neden olabilir. Boyun düzleşmesine bağlı olarak ortaya çıkan ağrıları azaltmak için GTOS Terapi ile kalıcı çözüme ulaşabilirsiniz.

Devamını gör

GEÇMEK BİLMEYEN SIRT AĞRILARINIZ MI VAR?

gecmeyen-bilmeyen-sirt-agrilariniz-mi-var-5674.jpg

Son yıllarda omurga problemlerinde ciddi bir artış meydana gelmektedir. Bu artışın belki de en önemli nedeni, teknolojik gelişmelerin kas ve iskelet sistemimiz üzerindeki etkileridir diyebiliriz. Her şeyden önce teknoloji bizleri rahatlığa ve hareketsizliğe alıştırdı. Bunun sonucu olarak da kas kuvvetimiz azalmakta, duruşumuz gün geçtikçe bozulmaktadır. Öyle ki yer çekimine karşı gövdemizi uz...

Devamını gör

12345
DOIT’DEN HABERDAR OL!

Doit hakkında son gelişmelere haberlere ve kampanyalara
bu alandan ulaşabilirsiniz.

+

Arama Yap

+