blog-3838-b.jpg

Takım Sporlarında Karbonhidrat Tüketimin Önemi

takim-sporlarinda-karbonhidrat-tuketimin-onemi-4661.jpg

Doğru beslenme, sporcuda kasların kasılma yeteneğini ve kuvvetini artırmakta, antrenman sonrası yenilenmeye yardımcı olmaktadır. Takım sporlarında, sporcunun oyundaki pozisyonu ve vücut ağırlığı gibi farklılıklar, sporcuların enerji gereksinimlerinin de birbirinden farklı olmasına neden olur.

Devamını gör

Recovery Teknikleri

recovery-teknikleri-8693.jpg

Antrenman ya da maç sonrası kaslarda yıkımın meydana gelmesi veya gecikmiş kas ağrılarının başlaması, sporcunun yenilenmeye (recovery) olan ihtiyacını ortaya çıkarmaktadır. DOiT’te atletik performans, fonksiyonel antrenman ya da rehabilitasyon sonrası recovery imkanlarından yararlanabilir, bir sonraki seansa yenilenmiş olarak başlayabilirsiniz.

Devamını gör

KAS PROBLEMLERİ-I

kas-yaralanmalari-i-1513.jpg

Sıklıkla futbolda görülen kas problemleri, tüm futboldaki problemlerin yaklaşık %33´ünü oluşturur. Maç sıklığının artması, recovery (yenilenme) zamanın azalması gibi durumlar problem oluşma riskini arttırmaktadır.

Devamını gör

iliotibial Bant Sendromu

iliotibial-bant-sendromu-3947.jpg

Koşu; yoğun fiziksel aktivitenin ucuz bir şeklidir ve her yerde her zaman yapılabilir aynı zamanda birçok rekreasyon ve profesyonel sporun temel bir parçasıdır. Bununla birlikte, koşu özellikle bacaklarda tekrarlayan hareketler nedeniyle sakatlıklara sebep olabilir.

Devamını gör

CROSSFIT HAKKINDA BİLMENİZ GEREKENLER

crossfit-ve-fonksiyonel-antrenman-hakkinda-bilmeniz-gerekenler-2366.jpg

DOiT ekibi olarak sporcu ve sedanter bireylerde biyomekanik değerlendirmelerden sonra kişiye özel planlama ve programlamayla; kuvvet, kondisyon ve fonksiyonel beceri gelişimi antrenmanlarını gerçekleştiriyoruz.

Devamını gör

BAYRAMDA FİZİKSEL AKTİVİTE

bayramda-fiziksel-aktivite-4692.jpg

Yaklaşan bayram ziyaretleri; akrabalık, arkadaşlık, komşuluk ilişkilerinin perçinlendiği, büyük küçük herkesin heyecanla beklediği, ikram ve izzetin bolca bulunduğu kültürümüzün en önemli unsurlarından biridir. Bütün bu güzelliklerin yanında yediğimiz tatlıların, böreklerin ve sarmaların bizi pişmanlığa sürüklememesi için bayramda da fiziksel inaktiviteden korunun!

Devamını gör

Os Trigonum Sendromu

os-trigonum-sendromu-3312.jpg

Os Trigonum, ayak bileğimizin merkez kemiği olan talus kemiği ile topuk kemiği kalkaneus arasında bulunun küçük yapıda aksesuar kemiklerden bir tanesidir. Bu kemik 7-13 yaşları arasında talus kemiği ile kaynaşarak talus kemiğinin yapısına katılır. Bu kemik yapısının talus ve kalkaneus arasına sıkışarak ve/veya f.hallusus longus tedonunu şıkıştırarak oluştuduğu ödem nedeniyle arka ayak ağrısı ...

Devamını gör

KRİYOTERAPİ NEDİR?

kriyoterapi-nedir-7455.jpg

Spor yaralanmaları, egzersiz sonrası oluşan kas ağrılarında ve uzun süreli geçmeyen kronik kas iskelet rahatsızlıklarında rahatlıkla uygulanabilen en etkili, hızlı ve güvenli bir sistem olan Kriyo Penguen, artık DOiT Sağlıklı Yaşam Merkezi’nde.

Devamını gör

AYAK VE AYAK BİLEĞİNE FİZYOTERAPİST BAKIŞI

yurume-analizi-2889.jpg

Düzgün ve stabil bir yürüyüş sağlayan ayak, kompleks yapısı ile değişik yüzeylerde vücut ağırlığının çok üzerinde yükü taşıyabilecek bir destek platformudur. Ayak bileği, vücut ağırlığını alt ekstremiteden ayağa transfer eder ve ayağın yer ile oryantasyonunu etkiler. Bu fonksiyonları yerine getirebilmek, ayak ve ayakbileği kompleksinin stabilite ve mobilite sağlaması ile mümkündür.

Devamını gör

Doğru Koşu Formu Nasıl Olmalıdır?

dogru-kosu-formu-nasil-olmalidir-9011.jpg

Koşu sporu, insan doğası gereği her yaşta yapılabildiği gibi günümüzde stresi azaltmak, zinde kalmak ve performansı arttırmak amacıyla yapılmaktadır. Diğer bir deyişle koşu, hem bedensel hem de ruh sağlığımıza iyi gelmektedir. Peki, koşarken ne kadar bilinçli koşuyoruz? Bu hafta yazımızda doğru koşu tekniklerine değineceğiz.

Devamını gör

Baş Ağrısının Sebepleri Ve Tedavileri

bas-agrisinin-sebepleri-ve-tedavileri-3466.jpg

Baş ağrıları sıcak, soğuk, nem ve rüzgar gibi çevresel faktörlerden, duruş bozukluğu veya uygunsuz ağırlık kaldırma gibi fiziksel faktörlerden, ailevi, mesleki veya ekonomik problemler ile omuzlarımıza binen sorumluluk, yaşadığımız hayal kırıklıkları veya geleceğe dair endişeler gibi ruhsal faktörlerden etkilenebilmektedir. Bu faktörler zaman içerisinde yüz ve boyun kaslarında bazı fizyolojik...

Devamını gör

Stres Kırıkları

stres-kiriklari-3701.jpg

Kemikler vücut anatomimizin çatısını oluşturan temel yapılarımızdan bir tanesidir. Bazen bu sert yapılarımızda çeşitli sebepler sonucunda küçük küçük kırıklar görülür. Stres kırıkları olarak adlandırdığımız bu durum günümüzde en çok göz ardı edilen yaralanmalardan birisidir. Ağrının sinsi ve zamanla ortaya çıkması bu durumun oluşmasını tetikleyebilir. En sık koşucu ve askerlerde görülmektedi...

Devamını gör

Ağrı ve Beyin

agri-ve-beyin-9485.jpeg

En basit biyolojik canlılar bile hareket yönlerini tehdit kaynağından uzaklaştırarak kendilerini koruyabilirler. Bu hafta yazımızda ağrının korkulu ve muhteşem karmaşıklığından bahsedeceğiz.

Devamını gör

El Bileği Sinir Sıkışması ( Karpal Tunel Sendromu) Nedir?

el-bilegi-sinir-sikismasi-karpal-tunel-sendromu-nedir-2832.jpg

Karpal tunel sendromu; el ve kolda ağrı, uyuşukluk ve karıncalanmaya neden olan oldukça yaygın bir problemdir. Bu problem; omuz seviyesinden başlayıp parmaklara kadar ilerleyen median sinirin, el bileği seviyesinde karpal ligamentin altından geçerken sıkışması ile meydana gelir. Bu sıkışma çoğu zaman bilinmeyen bir nedenden dolayı meydana gelir fakat sebepleri arasında el bileği travması, aşı...

Devamını gör

BURSA NEDİR?

bursa-nedir-4706.jpg

Bursalar yoğun akışkan sıvı ile dolu etrafı zarla çevrili keseciklerdir. Vücutta genellikle kemik yüzeyler ve üstündeki tendonlar arasında birçok bursa mevcuttur. Genellikle pozisyonlandıkları noktalar kemik ile üstündeki bağ dokuların yüzeylerinin sürtünmesini engelleyecek tampon pozisyonlardır

Devamını gör

12345
DOIT’DEN HABERDAR OL!

Doit hakkında son gelişmelere haberlere ve kampanyalara
bu alandan ulaşabilirsiniz.

+

Arama Yap

+